luni, 8 septembrie 2014

De la CAMPINA la VICOV !?

Dupa cum bine am punctat saptamanile trecute, HCM Campina s-a inscris in Campionatul de Handbal Masculin Divizia A. Conform programului stabilit de Federatia Romana de Handbal, in etapa a doua, echipa campineana se va deplasa in comuna VICOVU DE JOS unde va intalni formatia CS "De la Alpinism la Turism" Vicov Bucovina. Dupa cateva cautari pe celebrul "google" am aflat lucruri noi si interesante, care ar lasa pe oricare dintre noi, cetatenii campineni, cu gura cascata. Spunem asta pentru ca este greu de crezut ca un oras, un municipiu cum este Campina nu isi poate permite sa asigure un buget minim in vederea sustinerii unei echipe de handbal in al doilea esalon valoric al tarii. Am ramas surprinsi cand am aflat ca:

 Vicovu de Jos va avea echipă de handbal masculin în Divizia A, al doilea esalon valoric al tarii. Noua grupare va juca sub numele de CS “De la Alpinism la Turism” Vicov Bucovina şi va disputa meciurile de pe teren propriu în sala de sport din localitate ce are o capacitate de 300 de locuri.
Cu o populaţie de 6.000 de locuitori, comuna Vicovu de Jos este cea mai mică localitate din Romania care are o echipă de handbal la nivelul primelor două ligi. TOT RESPECTUL DIN PARTEA HCM CAMPINA si FELICITARILE DE RIGOARE!!!
Incercand sa facem o comparatie vedem ca Municipiul Campina are:
  1. Suprafață: 7,4 km²
  2. Populaţie:  aprox. 38.758 
  3. Intrebarea frustranta care ne macina pe toti este " De ce acolo in COMUNA Vicovu de Jos (la aprox. 500 km distanta de MUNICIPIUL Campina) se poate sustine o echipa de handbal iar la Campina nu?"
  4. Speram cu totii sa gasim un raspuns la aceasta intrebare. RESPECT VICOVU DE JOS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu